Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Konjunkturdepositionslag 14.1.1977/53

Rubriken har ändrats genom L 295/1983.

I enlighet med riksdagens beslut, tillkommet på sätt 67 § riksdagsordningen föreskriver, stadgas:

1 §

För utjämnande av konjunkturväxlingar skall konjunkturdepositioner göras i enlighet med vad i denna lag stadgas.

Beslut om att konjunkturdepositioner skall göras och om att sådana depositioner skall återbäras fattas av statsrådet. Innan beslutet fattas, skall Finlands Banks direktion beredas tillfälle att avge utlåtande, om den inte gjort framställning i saken. (25.3.1983/295)

2 §

Konjunkturdeposition skall göras av var och en som bedriver affärsverksamhet i Finland och är skyldig att till staten betala skatt på inkomst eller förmögenhet (depositionspliktig). (25.3.1983/295)

Konjunkturdepositionsplikt påvilar likväl inte den som enligt stadgandena i lagen om skatt på inkomst och förmögenhet (1043/74) inte bör anses vara bosatt i Finland, ej heller den som inte här har sådant fast driftställe som avses i beskattningslagen (482/58). Konjunkturdeposition behöver ej heller göras av depositionspliktig under de fem första skatteåren efter det rörelsen grundades, om inte rörelsen kan anses såsom fortsättning på tidigare bedriven rörelses verksamhet. (25.3.1983/295)

Delägare i öppet bolag, personligen ansvarig bolagsman i kommanditbolag samt delägare i dödsbo, sammanslutning och rederibolag svarar för att konjunkturdeposition göres för bolaget, dödsboet och sammanslutningen på samma sätt som han svarar för egen skatt.

L om skatt på inkomst och förmögenhet har upphävts genom L 1240/1988, se InkomstskatteL 1535/1992. BeskattningsL har upphävts genom L om beskattningsförfarande 1558/1995.

3 § (25.3.1983/295)

Konjunkturdepositionen bes...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.