Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om bokföringsnämnden 19.10.1973/784

Se ändringsförslag RP 99/2023.

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 1336/1997 9 kap. 1 §.

På föredragning av handels- och industriministern stadgas med stöd av 40 § bokföringslagen av den 10 augusti 1973 (655/73):

1 §

Bokföringsnämnden åligger utöver vad i 34 § 1 mom. och 35 § bokföringslagen såsom dess uppgifter är stadgat:

1) att genom handels- och industriministeriets förmedling meddela allmänna råd och anvisningar om tillämpningen av bokföringslagen och om bokföring då nämnden för främjande av enhetlig god bokföringssed anser skäl därtill föreligga,

2) att till handels- och industriministeriet göra nödigbefunna framställningar och att på begäran till ministeriet avgiva utlåtanden i frågor som avses i 1 punkten.

1 b § (30.12.2004/1314)

Vid bokföringsnämnden finns en IFRS-sektion, som har till uppgift att ge utlåtanden om tillämpningen av de internationella redovisningsstandarderna på det sätt som närmare föreskrivs i bokföringslagen och i lagen om Finansinspektionen (587/2003) samt att utföra andra eventuella uppgifter som bokföringsnämnden anvisar den.

I IFRS-sektionen finns en ordförande, en vice ordförande samt minst fyra och högst sex andra medlemmar, som handels- och industriministeriet utnämner för bokföringsnämndens mandattid. Ministeriet utnämner en personlig suppleant för varje medlem utom ordföranden. Sektionens medlemmar skall vara väl förtrogna med de internationella redovisningsstandarderna.

IFRS-sektionen är beslutför när ordföranden eller vice ordföranden samt minst hälften av övriga medlemmar är närvarande.

Vad som bestäms n...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.