Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om uppbörd i ett för allt av vissa fordringar 20.12.1966/682

I enlighet med Riksdagens beslut, tillkommet på sätt i 67 § riksdagsordningen föreskrives, stadgas:

1 §

Utan hinder av vad som annars bestäms eller vad som är överenskommet skall lån, som beviljats av staten eller av en fond som förvaltas av staten, samt annan fordran som staten eller en sådan fond har, i sin helhet betalas på en gång vid närmast följande uppbörd, om det obetalda kapitalet är högst 336 euro. Är det obetalda kapitalet större än 336 euro men högst 672 euro, skall det betalas vid de två följande uppbörderna i lika stora poster, och är det högst 1 000 euro vid de tre följande uppbörderna i lika stora poster. (30.11.2001/1111)

2 mom. har upphävts genom L 28.6.1991/997. (28.6.1991/997)

Vad som stadgas i 1 mom. gäller även lån som beviljats genom förmedling av en kommun eller en penninginrättning. Kommunen eller penninginrättningen skall betala in de medel, som sålunda influtit under en kalendermånad, till vederbörande statliga räkenskapsverk eller fond före den 15 i följande kalendermånad. (28.6.1991/997)

Länsstyrelsen eller statskontoret kan i fråga om lån eller annan fordran, som förvaltas där, av särskilda skäl på ansökan bevilja rätt till erläggande av en i 1 mom. nämnd betalning i en eller flera poster även senare än vad som stadgas i momentet, dock inom fem år och utan förlängning av den tid som återstår av den ursprungliga återbetalningstiden. Det centrala ämbetsverket eller ministeriet kan bevilja motsvarande lättnad i betalningen av ett lån som nämns i 3 mom. (28.6.1991/997)

2 §

Betalas lån eller annan fordran icke inom tid, som i denna lag stadgas eller med stöd därav förelägges, eller försummar kommun eller penninginrättning att på utsatt t...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.