Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om gränserna för Finlands territorialvatten. 18.8.1956/463

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

1 § (5.3.1965/144)

Finlands territorialvatten omfattar den till rikets landområde omedelbart anslutna del av havet, som i öster mot Ryssland i Finska viken i Virolahti skärgård begränsas av den i fredsfördraget i Paris den 10 februari 1947 (690-691/47) fastställda rikssjögränsen och vid Aspö skärgård av den i överenskommelsen den 20 maj 1965 mellan Republiken Finlands regering och Socialistiska Rådsrepublikernas Förbunds regering om gränserna för havsområden och kontinentalsockeln i Finska viken fastställda rikssjögränsen samt i väster mot Sverige i Bottenviken i Torneå skärgård av den rikssjögräns som fastställts i överenskommelsen den 29 september 1972 med Sverige om avgränsning av kontinentalsockeln i Bottenviken, Bottenhavet, Ålands hav och nordligaste delen av Östersjön och vid justeringen av rikssjögränsen 1981 enligt den efter freden i Fredrikshamn i Torneå den 19 januari 1811 undertecknade topografiska gränsbeskrivningen. På Ålands hav söder och norr om klippan Märket utgörs gränsen mot Sverige av den i ovannämnda gränsbeskrivning av 1811 fastställda sjöriksgränsen sådan denna är angiven i ovannämnda överenskommelse av 1972, gränsjusteringen 1981 och överenskommelsen den 2 juni 1994 med Sverige om avgränsningen i Ålands hav och norra Östersjön av Finlands kontinentalsockel och fiskezon samt Sveriges ekonomiska zon (983/95). Territorialvattnens yttre gräns utgörs av den internationella territorialvattengränsen. (3.3.1995/981)

Enstaka ö, klippa, skär eller av dem bildad grupp, som är belägen långt ut till havs, må ha fristående territorialvatten.

2 §

Territorialvattnen indelas i det inre terr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.