Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Laki eräisiin rangaistus-, huolto- ja hoitolaitoksiin otettujen henkilöiden tapaturmakorvauksesta 30.12.1946/894

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

1 §

Om en straffånge i arbete som leds och övervakas av en myndighet har drabbats av olycksfall i arbetet enligt lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015) eller ådragit sig en yrkessjukdom enligt den lagen, ska till fången och fångens anhöriga betalas ersättning på det sätt som bestäms i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar, om inte något annat föreskrivs i denna lag. (24.4.2015/475)

Vad i 1 mom. är stadgat, äge motsvarande tillämpning jämväl på person, som hålles i tvångsanstalt, tvångsarbetsinrättning, arbetsinrättning, skyddsförvar och rannsakningsfängelse och som bör hållas i uppfostringsanstalt, så ock på person, som vårdas i alkoholinstanstalt, kommunalhem och kommunalt eller med allmänna medel understött skyddshem, ävensom på sådan patient i sjukvårdanstalt, som utför honom i enlighet med anstaltens vårdprogram förelagt arbete.

Denna lag tillämpas även på den som i stället för att hållas i anstalt har förordnats till eller placerats i arbete utom anstalten eller som utan lön utför arbete eller uppgifter som hör till övervakningsstraff, samhällstjänst eller ungdomsstraff. Lagen tillämpas dessutom på den som utför uppgifter eller fullföljer program som ingår i övervakning av villkorlig frihet, övervakad frihet på prov eller övervakningstiden som ingår i ett kombinationsstraff. (1.12.2017/810)

2 §

Skadestånd utbetalas av statens medel. För såvitt emellertid i 1 § 2 mom. avsedd anstalt är kommunal eller enskild, skall vederbörande kommun, sammanslu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.