Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2021/30Elinkeinotulon verotus – Yrityssaneeraus – Velkapääoman leikkaus – Menetyksen vähennyskelpoisuus

Diaarinumero:VH/2202/02.05.04/2021
Antopäivä:24.9.2021

A Oy oli sijoittanut B Oy:n velkakirjaohjelmaan, jossa velkakirjojen hallinta oli tapahtunut velkakirjojen välittäjän, C Oy:n, ylläpitämän rekisterin kautta. Lainakohtaisten ehtojen mukaan kyseessä olleet velkakirjat olivat muodoltaan ns. tavallisia velkakirjoja, joiden laina-aika oli 48 kuukautta ja velkapääomalle kertyvä kiinteä korko 8 prosenttia.

B Oy oli ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin, ja yhtiötä koskeva yrityssaneerausmenettely oli alkanut käräjäoikeuden päätöksellä vuonna 2020. Käräjäoikeus oli vahvistanut yhtiön saneerausohjelman, jossa A Oy:n ja muiden sijoittajien saneerausvelkoihin kuuluneita saatavia oli leikattu 30 prosenttia. Lisäksi saneerausohjelmassa oli alennettu B Oy:n veloille kertyviä korkoja.

Kun A Oy:n B Oy:lle tulonhankkimistarkoituksessa antaman lainan pääomaa oli leikattu käräjäoikeuden vuonna 2020 vahvistamassa saneerausohjelmassa hakemuksessa kuvatulla tavalla, oli tästä aiheutuvaa menetystä pidettävä elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 17 §:n 2 kohdassa tarkoitettuna lopulliseksi todettuna arvonalentumisena. Siten kyseinen menetys voitiin vähentää mainitun lainkohdan mukaisesti A Oy:n verotuksessa verovuonna 2020. Ennakkoratkaisu verovuodelle 2020.

Laki elinkeinotulon verottamisesta 17 § 2 kohta

(lainvoim. tarkistettava)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.