Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2021/17Arvonlisävero – Rahoituspalvelu – Rahoituspalvelun välityspalvelu

Diaarinumero:VH/1790/02.05.04/2021
Antopäivä:10.6.2021

A Oy hankki B Oy:lle asiakkaita B Oy:n joukkorahoitusalustallaan tarjoaman palvelun ostajiksi. A Oy:n myymä palvelukokonaisuus muodostui muun muassa seuraavista palveluista: toimiminen B Oy:n edustajana ja neuvonantajana potentiaalisten kasvuyhtiöiden kartoittamisessa ja analysoinnissa, potentiaalisten kasvuyhtiöiden etsiminen ja yhteydenotto, kohdeyhtiöitä koskevan due diligence -prosessin suunnittelu ja koordinointi, rahoituskierrosta koskevien neuvottelujen hoitaminen kasvuyhtiöiden kanssa, osallistuminen rahoituskierroksen markkinointimateriaalin laadintaan, sijoitusdokumenttien tarkastaminen ja B Oy:n sijoituskomitean pöytäkirjojen valmistelu rahoituskierroksiin liittyen. Keskeinen osa A Oy:n toimintaa oli seurata aktiivisesti kasvuyhtiömarkkinoita osallistumalla kasvuyhtiöitä koskeviin tapahtumiin ja olemalla yhteydessä potentiaalisiin kasvuyhtiöihin.

A Oy:n B Oy:lle suorittaman palvelukokonaisuuden ei voitu katsoa täyttävän arvonlisäverolain tai arvonlisäverodirektiivin mukaisen arvonlisäverottoman rahoituspalvelun välityksen erityisiä ja olennaisia tehtäviä. Palvelukokonaisuuteen sisältyviä palveluja ei voitu pitää arvonlisäverottomina rahoituspalveluina millään muullakaan perusteella. Kyse oli siten arvonlisäverollisen palvelun suorittamisesta.

Ennakkoratkaisu ajalle 10.6.2021-31.12.2022.

Arvonlisäverolaki 1 § 1 momentti 1 kohta, 41 §, 42 § 1 momentti 2 kohta ja 6 kohta sekä 3 momentti; Arvonlisäverodirektiivi (2006/112/EY) 135 artikla 1 kohta b alakohta ja f alakohta; EUT asiassa C-2/95, Sparekassernes Datacenter (SDC), C-235/00, CSC Financial Services Ltd, C-453/05, Volker Ludwig

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.