Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2018/49

Kansainvälinen verotus - Sijoitusrahasto - Sulautuminen - EU-oikeus

Diaarinumero:A61/8210/2018
Antopäivä:26.10.2018

Hakemuksen mukaan hakija oli Suomessa yleisesti verovelvollinen luonnollinen henkilö, joka aikoi sijoittaa suomalaisen A-sijoitusrahaston kasvuosuuksiin.

A-sijoitusrahaston oli tarkoitus sulautua sijoitusrahastolain 16 luvun mukaisesti joko tanskalaisen yhdistysmuotoisen sijoitusrahaston B-alarahastoon tai luxemburgilaisen SICAV-muotoisen sijoitusrahaston C-alarahastoon, jotka molemmat olivat hakemuksen mukaan sijoitusrahastodirektiivin mukaisten yhteissijoitusyritysten alarahastoja. Suunnitellussa sulautumisessa A-sijoitusrahaston varat ja vastuut siirtyivät vastaanottavalle alarahastolle, ja samalla A-sijoitusrahasto purkautui ilman selvitysmenettelyä ja sen osuudenomistajista tuli vastaanottavan alarahaston osuudenomistajia. Sijoitusrahastolain sääntelyn lisäksi sulautuminen toteutettiin sitä koskevien Tanskan tai Luxemburgin siviilioikeudellisten säännösten mukaisesti. Sulautumisessa A-sijoitusrahaston osuudenomistajat saivat sulautumisvastikkeena vastaanottavan alarahaston kasvuosuuksia, eikä mitään muuta vastiketta annettu.

Keskusverolautakunta katsoi, että EVL 52 a §:ssä sekä EVL 52 b §:ssä tarkoitettuja periaatteita tuli soveltaa A-sijoitusrahaston sulautuessa hakemuksessa kuvatulla tavalla toisessa jäsenvaltiossa olevan sijoitusrahastodirektiivin mukaisen yhteissijoitusyrityksen alarahastoon. Hakijan A-sijoitusrahasto-osuuksien vaihtumista vastaanottavan sijoitusrahaston osuuksiksi ei pidetty hakijan verotuksessa luovutuksena. Ennakkoratkaisu vuosille 2018 ja 2019.

Laki elinkeinotulon verottamisesta 52, 52 a, 52 b ja 52 e §; Tuloverolaki 20 ja 28 §; Sopimus Euroopan unionin toiminnasta 49 ja 63 artikla

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.