Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2016/50Kotipaikan siirto – Rajat ylittävä sulautuminen – Väliyhteisö

Diaarinumero:A47/8210/2016
Antopäivä:11.11.2016

Luonnollinen henkilö A omisti B Inc. –nimisen yhtiön, jonka kotipaikka oli Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Verovuodelta 2015 antamallaan veroilmoituksella Suomessa yleisesti verovelvollinen A oli ilmoittanut B Inc.:n ulkomaisena väliyhteisönä.

B Inc.:n kotipaikka oli tarkoitus siirtää hakemuksessa selvitetyllä tavalla Brittiläisiltä Neitsytsaarilta Kyprokselle. Hakemuksen mukaan mainittu kotipaikan siirto voitiin yhtiöoikeudellisesti toteuttaa purkamatta yhtiötä. Kotipaikan siirron jälkeen yhtiö oli tarkoitus sulauttaa osakeyhtiölain 16 luvun 19 §:n mukaisesti B Inc.:n tytäryhtiöön C Oy:öön tai johonkin toiseen A:n omistamaan suomalaiseen osakeyhtiöön.

Hakemusasiakirjoissa esitetyn selvityksen mukaan B Inc. lakkasi olemasta juridisena henkilönä Brittiläisillä Neitsytsaarilla ja yhtiö jatkoi kotipaikan siirron jälkeen varoineen ja velkoineen Kyproksen lainsäädännön alaisena yhtiönä. Kyproksella yhtiö oli tarkoitus rekisteröidä yhtiömuodoltaan sellaiseksi, että se kuului yritysjärjestelydirektiivin soveltamisalaan, ja että se oli mahdollista sulauttaa toisessa EU-valtiossa asuvaan yhtiöön.

Keskusverolautakunta katsoi, että B Inc. ei purkaudu verotuksessa EVL 51 d §:ssä tarkoitetulla tavalla, mikäli kotipaikan siirto ja sitä seuraava sulautuminen toteutetaan hakemuksessa kuvatulla tavalla. Siten hakemuksessa kuvatusta kotipaikan siirrosta ja sitä seuraavasta sulautumisesta ei myöskään muodostu A:n verotuksessa väliyhteisötuloa.

Laki elinkeinotulon verottamisesta 51 d §, 52 §, 52 a § ja 52 b §; Tuloverolaki 28 §; Laki ulkomaisten väliyhteisöjen osakkaiden verotuksesta 4 §

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.