Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:2009/80Henkilökohtaisen tulon verotus – Johdannainen – CFD-sopimus

Diaarinumero:A7/8210/2009
Antopäivä:16.12.2009

A aikoi tehdä CFD- eli hinnanerosopimuksen, jonka arvo muuttuu sopimuksen ehdoissa sovitun kohde-etuuden arvonmuutoksen mukaisesti. A:lla oli sopimusehtojen mukaan oikeus saada suoritus kohde-etuuden positiivisesta arvonmuutoksesta ja toisaalta velvollisuus suoritukseen kohde-etuuden negatiivisesta arvonmuutoksesta. CFD-sopimus ei ollut luonteeltaan vakioitu optio tai termiini eikä se ollut kaupan kohteena arvopaperipörssissä tai muussa vastaavassa markkinapaikassa.

CFD-sopimuksen positiivisesta hinnanerosta A:lle kertyvä tulo oli tuloverolain 32 §:ssä tarkoitettua pääomatuloa.

A:lle CFD-sopimuksen negatiivisesta hinnanerosta koituva meno ei ollut luonteeltaan tuloverolain 54 §:n 1 momentissa tarkoitettu pääomatulon hankkimisesta tai säilyttämisestä johtunut meno eikä muullakaan perusteella verotuksessa vähennyskelpoinen meno.

Hakemuksessa tarkoitettu CFD-sopimus ei ollut tuloverolain 50 §:n 3 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitettu vakioitu optio tai termiini tai niihin rinnastettava johdannaissopimus. CFD-sopimuksesta aiheutunutta menoa ei siten pidetty mainitussa lainkohdassa tarkoitettuna luovutustappioon rinnastettavana tappiona. Menoa ei pidetty muunakaan tuloverolain 50 §:ssä tarkoitettuna luovutustappiona. Ennakkoratkaisu vuosille 2009 ja 2010.

Tuloverolaki 29 § 1 mom, 32 §, 50 § ja 54 § 1 mom

EI MUUTOSTA KHO 3.11.2010 T 3093 VUOSIK.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.