Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Elintarvikeoikeus – Johdatus elintarvikesääntelyn perusteisiin

Hollo, Erkki J.

Kirjat, Kommentaari

Tiivistelmä

Teoksen tarkoituksena on antaa yleispiirteinen kuvaus elintarvikesääntelyn kokonaisjärjestelmästä, osa-alueiden sääntelyperiaatteista sekä alan kehityssuuntauksista. Esityksen tehtävänä on erityisesti esitellä vuoden 2006 elintarvikelain ja sen taustalla olevan Euroopan yhteisön elintarvikeoikeuden uudistus. Teos sisältää esityksen elintarvikkeiden tuotannosta, markkinoinnista ja valvonnasta. Tarkastelu käsittää sekä alkutuotannon että ravintoainesten jalostuksen muun muassa geenitekniikan keinoin. Teoksen yleisessä osassa tarkastellaan elintarvikesääntelyn eri osa-alueita ja niiden säädöspohjaa. Toisessa osassa tarkastellaan alkutuotannon, lähinnä maatalouden, monimuotoisen rakenteen asemaa. Kolmannessa osassa tarkastellaan elintarvikkeiden valmistuksen ja markkinoinnin valvontajärjestelmää ja elintarvikkeisiin liittyviä vastuujärjestelmiä.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.