Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

YLEISOHJE tulon kirjaamisesta tuotoksi valmistusasteen perusteella 30.9.2008

1. JOHDANTO

1.1 Yleisohjeen tarkoitus

Tämä yleisohje opastaa voimassa olevan kirjanpitolain (1336/1997, KPL) ja kirjanpitoasetuksen (1339/1997, KPA) tulon kirjaamista tuotoksi valmistusasteen perusteella koskevien säännösten soveltamisessa. Se korvaa kirjanpitolautakunnan 20.9.2000 antaman yleisohjeen pitkän valmistusajan vaativasta suoritteesta syntyvän tulon kirjaamisesta tuotoksi valmistusasteen perusteella.

Uuden yleisohjeen 7 lukua on muutettu siten, että se vastaa sisällöltään kirjanpitolautakunnan uudempaa ohjeistusta tilinpäätösperiaatteiden muutosten käsittelystä tilinpäätöksessä (lausunto KILA 1750/2005). Lisäksi yleisohjeessa on päivitetty lakiviittauksia ja tehty eräitä muita teknisluonteisia täsmennyksiä.

Kirjanpitolautakunta on edellisen yleisohjeen antamisen jälkeen antanut 17.1.2006 uuden yleisohjeen perustajaurakoinnin käsittelystä tilinpäätöksessä ja toimintakertomuksessa. Siksi tästä yleisohjeesta on poistettu viimeksi mainittuun nähden päällekkäinen aineisto.

Yleisohjetta laadittaessa on nojauduttu kirjanpitolain esitöissä omaksuttuun periaatteeseen, jonka mukaan hyvän kirjanpitotavan tulkinnassa yksittäisiin kysymyksiin voidaan saada johtoa kansainvälisistä tilinpäätösstandardeista siltä osin, kuin kysymystä ei ole nimenomaisesti ratkaistu Suomen lainsäädännössä tai sen perusteella annetussa määräyksessä taikka Euroopan yhteisöjen tilinpäätösdirektiiveissä (78/660/ETY ja 83/349/ETY). Tällöin tulevat lähinnä kysymykseen IAS 11 -standardi (Pitkäaikaishankkeet) sekä IAS 18 -standardi (Tuotot).

1.2 Tulon kirjaamista tuotoksi koskevat säännökset

KPL 5:1 §:n ensimmäisen virkkeen mukaan tilikauden tulot kirjataan tuoto...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.