Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

YLEISOHJE rahoituslaskelman laatimisesta 30.1.2007

1 JOHDANTO

1.1 Yleisohjeen tarkoitus

Tämä kirjanpitolautakunnan (KILA) antama yleisohje ohjaa kirjanpitolain (1336/1997, jäljempänä myös KPL), viimeksi muutettuna L:lla 1312/2004, ja kirjanpitoasetuksen (1339/1997, jäljempänä myös KPA), viimeksi muutettu A:lla 1313/2004, rahoituslaskelman laatimista koskevien säännösten soveltamisessa. Tämä yleisohje korvaa KILAn 9.11.1999 antaman yleisohjeen rahoituslaskelman laatimisesta.

Tässä yleisohjeessa on otettu huomioon kirjanpitolain ja -asetuksen muutoksessa tehdyt täsmennykset liittyen rahoituslaskelmaan. Lisäksi joitakin yleisohjeen kohtia on tarkennettu ottaen huomioon vastaavat IAS 7:n säännökset. Esimerkkinä voidaan mainita lainan nostojen ja takaisinmaksujen netottaminen vain niissä tapauksissa, kun laina-aika on alle 3 kuukautta.

Yleisohjeessa on muutettu ja täsmennetty aikaisempaa ohjeistusta mm. seuraavilta osin:

* Investointiavustusten ja avustuksilla rahoitettujen investointien hankintamenojen käsittely (luku 4.1, 4.2, 4.5 ja 4.10)

* Rahavarojen määritelmä (luku 4.4)

* Netottaminen (luku 4.5)

* Korkokulujen esittäminen (luku 4.6)

* Ulkomaanrahan määräisten erien käsittely (4.7)

* Suojausinstrumenttien käsittely (luku 4.8)

* Ulkomaisten tytäryritysten rahavirtojen muuntaminen (5.2)

* Yritysjärjestelyjen käsittely (luku 6)

1.2 Rahoituslaskelman laatimisvelvollisuus

Kirjanpitolain 3 luvun 1 § 1 mom. 3 kohdan mukaisesti tilikaudelta laadittava tilinpäätös sisältää rahoituslaskelman, jossa on annettava selvitys varojen hankinnasta ja niiden käytöstä tilikauden aikana. Edelleen kirjanpitolain 3 luvun 1 § 3 mom. säätää, että:

"Kirjanpitovelvollisen on sisällytettävä tilinpäätökseensä 2 mom. 3 kohdassa tarkoitettu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.