Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

YLEISOHJE kirjanpitolautakunnan yleisohje henkilöstörahaston tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta sekä arvonmäärityksestä 11.6.2013

Kirjanpitolautakunta on henkilöstörahastolain (934/2010) 64 §:n nojalla antanut seuraavan yleisohjeen henkilöstörahaston tilinpäätöksestä sekä siitä, miten kirjanpitolakia (1336/1997; jäljempänä myös "KPL") on sovellettava henkilöstörahaston tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen ja niiden laatimiseen.

Tämä yleisohje korvaa 28.2.2006 annetun yleisohjeen "Henkilöstörahaston tilinpäätöstä koskevat määräykset ja ohjeet" sekä henkilöstörahaston arvonmääritystä koskevan yleisohjeen 2.4.1991, ja se on tarkoitettu sovellettavaksi tilikausilla, jotka alkavat 1.9.2013 tai sen jälkeen. Toisaalta hyvä kirjanpitotapa ei aseta estettä ohjeen aiemmalle soveltamiselle.

Henkilöstörahastolaki sisältää seuraavat säännökset tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta:

* 33.1 §: "Henkilöstörahaston kirjanpitovelvollisuudesta ja tilinpäätöksestä säädetään kirjanpitolaissa (1336/1997). Lisäksi rahaston hallituksen on laadittava kultakin rahaston tilikaudelta toimintakertomus. Jos hallituksen jäsen on esittänyt eriävän mielipiteen tilinpäätöksestä, tätä koskeva lausuma on liitettävä siihen hänen vaatimuksestaan."

* 33.2 §: "Toimintakertomuksessa on annettava tietoja sellaisista henkilöstörahaston tilan ja sen toiminnan arvostelemista varten tärkeistä seikoista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa, sekä rahaston kannalta olennaisista tapahtumista, vaikka ne olisivat sattuneet tilikauden päätyttyä. Toimintakertomuksessa on tehtävä ehdotus rahaston ylijäämää tai alijäämää koskeviksi toimenpiteiksi."

* 64 §: "Kirjanpitolautakunnan oikeudesta antaa tarkempia ohjeita ja lausuntoja henkilöstörahaston tilinpäätökses...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.