Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

21.11.2006YLEISOHJE tuloslaskelman ja taseen esittämisestä

1.JOHDANTO

1.1.Yleistä

Kirjanpitolautakunta on kirjanpitolain (1336/1997; jäljempänä myös "KPL") 8:2.1 §:n nojalla päättänyt antaa seuraavan ohjeen kirjanpitoasetuksen (1339/1997; jäljempänä myös "KPA") 1:1, 1:2, 1:6, 1;7, 1:10.3 ja 1:10.4 §:ssä tarkoitettujen tuloslaskelmien ja taseiden esittämisestä. Lisäksi kirjanpitolautakunta on uuden osakeyhtiölain (624/2006; jäljempänä myös "OYL") 8:11 §:n nojalla päättänyt antaa ohjeen osakeyhtiön oman pääoman esittämisestä taseessa OYL 8:1 §:n mukaisesti.

Tämä yleisohje korvaa 20.4.1998 annetun yleisohjeen otsikkoasiassa. Yleisohje ei koske tilinpäätöksiä, jotka laaditaan KPL 7a luvun nojalla noudattaen kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja.

Tässä yleisohjeessa ei käsitellä aatteellisen yhteisön ja säätiön KPA 1:3 §:ssä tarkoitettua tuloslaskelmaa. Myös KPA 1:4 §:n mukainen kiinteistön ja KPA 1:5 §:n mukainen ammatinharjoittajan tuloslaskelma on rajattu tämän yleisohjeen ulkopuolelle.

Yleisohjeessa kuvataan lähtökohtaisesti tuloslaskelma- ja tasekaavojen vähimmäissisältöä; kirjanpitolain yleisestä 3:2.1 §:n oikeiden ja riittävien tietojen esittämistä koskevan säännöksen nojalla kirjanpitovelvollisen tulee kuitenkin tarvittaessa antaa yksityiskohtaisempaa informaatiota liitetietona tai KPA 1:9 §:ssä tarkoitetulla tavalla kaavassa.

1.2.Säännökset

Tuloslaskelman ja taseen kaavoista säädetään KPA:n 1 luvussa. Kululajikohtaista tuloslaskemakaavaa koskevat säännökset sisältyvät 1:1 §:ään ja toimintakohtaista koskevat 1:2 §:ään; säännökset tasekaavasta on puolestaan kirjattu KPA 1:6 §:ään. Mainittuja säännöksiä täydentävät KPA 1:7 - 1:11 §:t kuuluvat seuraavasti:

KPA 1:7 § - Lyhennetty tase

[1 mom.] Jos sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittyn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.