Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

24.10.2006YLEISOHJE ympäristöasioiden kirjaamisesta, laskennasta ja esittämisestä tilinpäätöksessä

1.JOHDANTO

1.1Yleisohjeen tarkoitus

Yleisohjeen tarkoituksena on opastaa kirjanpitovelvollisten ympäristöasioiden kirjaamista, laskentaa ja esittämistä osana lakisääteistä tilinpäätösinformaatiota. Ympäristöriskien ja -vastuiden selvittäminen yhdenmukaisella tavalla helpottaa tilinpäätösten vertailua sekä oikean ja riittävän kuvan antamista kirjanpitovelvollisen taloudellisesta asemasta. Ohje käsittelee ensisijaisesti ympäristöasioita osana lakisääteistä tilinpäätösinformaatiota. Ympäristöasioiden esittämistä toimintakertomuksessa kirjanpitolain 3 luvun 1§:n 5 momentin mukaisesti käsitellään toimintakertomuksen laatimista koskevassa kirjanpitolautakunnan yleisohjeessa.

Ohjeen lähtökohtana on Euroopan yhteisöjen komission suositus ympäristöasioiden kirjaamisesta, laskennasta ja julkistamisesta yritysten tilinpäätöksissä ja toimintakertomuksissa (2001/453/EY, Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 13.6.2001) (jäljempänä "Komission suositus"). Kirjanpitolautakunta on lausunnossaan KILA 1675/2002 todennut komission suosituksen soveltamisen olevan hyvän kirjanpitotavan mukaista. Komission suositus sisältää voimassaolevien 4. ja 7. direktiivin (tilinpäätösdirektiivit) säännösten soveltamisohjeita sekä tarkempia kansainvälisiin tilinpäätösstandardeihin (jatkossa International Financial Reporting Standards, IFRS-standardit) perustuvia kirjaamisohjeita. Ympäristötietojen raportointia koskevaa erillistä kansainvälistä tilinpäätösstandardia ei ole laadittu, mutta useisiin olemassa oleviin IFRS...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.