Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

12.9.2006Yleisohje toimintakertomuksen laatimisesta

1JOHDANTO

1.1Yleisohjeen tarkoitus

Tämä yleisohje opastaa voimassa olevan kirjanpitolain (1336/1997, jäljempänä myös KPL) 3 luvussa tarkoitetun toimintakertomuksen laatimisessa. Yleisohjeessa on otettu KPL huomioon sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna lailla 1312/2004.

Ohje koskee toimintakertomuksen sisältövaatimuksia. Tarkoituksena on parantaa toimintakertomusten vertailukelpoisuutta yhdenmukaistamalla tunnuslukujen ja muiden tietojen esittämistapaa. Kuitenkin toimintakertomuksessa edellytettyjen tietojen tarkoituksenmukainen esittämistapa riippuu myös asianomaisen kirjanpitovelvollisen toiminnasta ja olosuhteista.

Menettelylliset seikat mm. toimintakertomuksen julkistamisesta jäävät ohjeen ulkopuolelle; perussäännökset näistä seikoista sisältyvät KPL 3:4 - 3:9 §:ään. Kirjanpitolautakunta katsoo kuitenkin käytännön ohjaamiseksi tarpeelliseksi todeta erikseen, että toimintakertomus tulee allekirjoittaa sen laatimiseen velvollisen toimielimen jäsenten toimesta, jollei toimintakertomusta sidota tilinpäätöksen kanssa tasekirjaksi, joka allekirjoitetaan yhtenä kokonaisuutena.

Kirjanpitolaki nojautuu periaatteeseen, jonka mukaan hyvän kirjanpitotavan tulkinnassa yksittäisiin kysymyksiin voidaan saada johtoa kansainvälisistä tilinpäätösstandardeista siltä osin, kuin kysymystä ei ole nimenomaisesti ratkaistu Suomen lainsäädännössä tai sen perusteella annetussa määräyksessä taikka Euroopan yhteisöjen tilinpäätösdirektiivissä (78/660/ETY) tai konsernitilinpäätösdirektiivissä (83/349/ETY). Kansainvälisillä tilinpäätösstandardeilla tarkoitetaan International Accounting ja International Financial Reporting -standardeja (IFRS-standardit). Täs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.