Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 26.5.2023 189

Lähde: Finlex-tietokanta

Tuomioistuimen toimivalta
Yleinen tuomioistuin vai merioikeus

Ratkaisunumero:189
Diaarinumero:S 22/138
Antopäivä:26.5.2023
Asianumero:VaaHO:2023:4

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

A oli ollut Välimeren risteilymatkalla B Inc.:n aluksella. A oli kaatunut aluksella ja kaatumisen seurauksena hänelle oli aiheutunut olkapäävamma. A on kanteessaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa vaatinut, että B Inc. velvoitetaan suorittamaan hänelle vahingonkorvausta kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta ja kuntoutuksen aiheuttamista kuluista sekä hinnanalennuksena tai vahingonkorvauksena määrän, joka vastaa 50 %:ia risteilyn arvosta. Käräjäoikeus on hylännyt kanteen.

Hovioikeus on viran puolesta ottanut tutkittavakseen, onko Keski-Suomen käräjäoikeus ollut asiallisesti toimivaltainen tuomioistuin käsittelemään asiaa. Hovioikeus on katsonut, että toimivaltainen tuomioistuin määräytyy merilain säännösten nojalla. Keski-Suomen käräjäoikeus ei siten ollut toimivaltainen käsittelemään asiaa ja asia siirrettiin toimivaltaisen merioikeuden käsiteltäväksi.

KESKI-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 17.12.2021 NRO 2354

---

Riidatonta taustaa

Kantaja A on ollut 26.4.2019 - 3.5.2019 avopuolisonsa kanssa Välimeren risteilymatkalla B Inc.:n aluksella. Risteilyn hinta on ollut 3.998 euroa kahdelta matkustajalta. A on kaatunut aluksella 29.4.2019 ja kaatumisen seurauksena hänelle on aiheutunut kanteessa kuvattu olkapäävamma.

A:n kanne

Vaatimukset

1. Kantaja A on vaatinut, että vastaaja B Inc. velvoitetaan suorittamaan kantajalle vahingonkorvauksena 5.000 euroa kivusta, särystä sekä tilapäisestä haitasta ja 350 euroa kuntoutuksen a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.