Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 23.2.2022 63

Lähde: Finlex-tietokanta

Asiakirjan esittämisvelvollisuus
Oikeusvoima

Ratkaisunumero:63
Diaarinumero:S 21/1166
Antopäivä:23.2.2022
Asianumero:VaaHO:2022:5

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden aikaisemmin toisessa asiassa antamalla asiakirjan esittämistä eli editiota koskevalla päätöksellä ei ollut oikeusvoimavaikusta myöhemmin vireille saatetussa toisessa oikeudenkäynnissä.

ETELÄ-POHJANMAAN KÄRÄJÄOIKEUDEN PÄÄTÖS 8.10.2021 NRO 1209

Selostus asian käsittelystä käräjäoikeudessa

A Oy on saattanut käräjäoikeudessa vireille palvelussopimusta koskevan riita-asian, jossa on ollut vastaajana B Oy.

A Oy on esittänyt asiassa editiovaatimuksen. A Oy on vaatinut ensisijaisesti, että B Oy velvoitetaan luovuttamaan ajalta 1.1.2017–31.12.2018 kaikki C Oy:ltä saamansa ostolaskut liitteineen ja että C Oy velvoitetaan luovuttamaan kaikki vastaavat myyntilaskut liitteineen. Toissijaisesti A Oy on vaatinut, että B Oy velvoitetaan luovuttamaan edellä mainitulta ajalta C Oy:ltä saamansa nimettyjä työntekijöitä koskevat ostolaskut liitteineen ja että C Oy velvoitetaan luovuttamaan vastaavat myyntilaskut liitteineen. C Oy ja B Oy ovat vaatineet, että editiovaatimus hylätään.

Käräjäoikeus on todennut, että A Oy on esittänyt tässä asiassa samansisältöisen editiovaatimuksen kuin minkä käräjäoikeus oli aikaisemmin asiassa L 19/1119 lainvoimaisesti hylännyt. Tämän asian ja asian L 19/1119 asianosaiset eivät ole samat, mutta asiassa L 19/1119 ratkaistussa editiovaatimuksessa osapuolina ovat olleet A Oy ja myös muun muassa B Oy ja C Oy. Myös editiovaatimus ja sen perustelut ovat olleet yhtenevät kummassakin tapauksessa.

Edellä mainitut seikat huomi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.