Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 1.10.2021 385

Lähde: Finlex-tietokanta

Vahingonkorvaus
Syy-yhteys
Isännöitsijäntodistus
Asbesti

Ratkaisunumero:385
Diaarinumero:S 21/20
Antopäivä:1.10.2021
Asianumero:VaaHO:2021:8

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Myytyä huoneistoa koskevaan isännöitsijäntodistukseen ei ollut merkitty sitä, että asunto-osakeyhtiön rakennusten tietyissä rakenteissa oli tehdyissä asbestikartoituksissa todettu olevan asbestia. Hovioikeus katsoi, että huoneistoa koskevaan isännöitsijäntodistukseen olisi tullut merkitä asbestikartoituksiin perustuvat rakennusten tiettyjä rakenteita koskevat asbestihavainnot asunto-osakeyhtiölain 7 luvun 27 §:n 2 momentin 2-kohdan ja osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta annetun valtioneuvoston asetuksen 5 §:n 11-kohdan nojalla.

Ostaja A:lle oli kuitenkin kauppakirjassa ja muutoin isännöitsijän sekä urakoitsijan toimesta annettu tieto siitä, että A:n tulee ilmoittaa kunnossapito- ja muutostyöt taloyhtiölle sekä toimittaa yhtiölle myös remonttia koskeva työselitys ennen remontin tekemistä. Myös A:n oli täytynyt saamiensa tietojen perusteella ymmärtää, että nämä tiedot olivat olleet tarpeen sen varmistamiseksi, että tarvittavat asbestikartoitukset suoritetaan ennen suunniteltuja purkutöitä. Hovioikeus katsoi, että A oli tietoisesti jättänyt asbestikartoituksen suorittamatta ja siten omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut asbestivahingon. Asunto-osakeyhtiö ei näin ollen ollut omalla huolimattomuudellaan myötävaikuttanut asbestivahinkoon, vaikka isännöitsijäntodistusta oli pidettävä sisällöltään puutteellisena.

KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU

Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomio 20.11.2020 nro 4289...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.