Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 5.2.2021 54

Lähde: Finlex-tietokanta

Pakkokeino - Vangitseminen -
Vangittuna pitäminen -
Tuomion perusteleminen

Ratkaisunumero:54
Diaarinumero:R 21/134
Antopäivä:5.2.2021
Asianumero:VaaHO:2021:1

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Vapaudenriisto voi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön mukaan merkitä oikeudenloukkausta, mikäli sen perusteena oleva tuomio on syntynyt menettelyssä, joka on selvästi loukannut oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuusvaatimusta. Hovioikeus katsoi, että tämä tulee ottaa huomioon arvioitaessa tuomitun vangitsemisen edellytyksiä. Kantelussa vedottuja käräjäoikeuden tuomion perustelujen puutteellisuuksia ei kuitenkaan ollut pidettävä ihmisoikeustuomioistuimen tarkoittamana selvänä loukkauksena.

KESKI-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 26.1.2021 NRO 103478

Syyttäjä Aluesyyttäjä S

Vastaaja A

Asianomistajat B, C ja D

Asia Törkeä pahoinpitely

Syyttäjän rangaistusvaatimukset

1. Törkeä pahoinpitely
5680/R/0063098/20
Rikoslaki 21 luku 6 § l

27.08.2020 Jämsä

A on asunnossaan tehnyt ruumiillista väkivaltaa B:lle viiltämällä teräaseella tämän käsivarsiin useita pitkiä viiltoja, joista yksi on ulottunut myös tämän kaulan alueelle sekä lyömällä tätä teräaseella oikean hartian etupuolelle. Tilanteen aikana A on useita kertoja sanallisesti uhannut tappamisella B:tä.

Pahoinpitelystä on B:lle aiheutunut molempiin yläraajoihin useita noin 40-50 cm pituisia haavoja, haava vasemmalle kaulalle ja ompelun vaatinut noin 2 cm mittainen haava oikean hartian etupuolelle.

Pahoinpitelyssä on käytetty teräasetta rikoksen ollessa, ottaen huomioon yllä kuvatun viillon ja lyönnin osuminen alueille, joilla sijaitsee elintärkeitä elimiä, my...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.