Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 19.1.2021 24

Lähde: Finlex-tietokanta

Työsopimus
Vahingonkorvaus - tuottamus
Todistustaakka
Oikeudenkäyntikulut

Ratkaisunumero:24
Diaarinumero:S 19/199
Antopäivä:19.1.2021
Asianumero:VaaHO:2021:2

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Työnantaja, joka oli vaikeasti vammainen, oli vastoin työehtosopimuksen määräystä jättänyt ryhmähenkivakuutuksen ottamatta palkkaamalleen henkilökohtaiselle avustajalle. Hovioikeus katsoi, että työnantajalla oli ollut perusteltu syy luottaa kaupungin hänelle antamiin ohjeisiin, joiden mukaan kyse oli vapaaehtoisesta vakuutuksesta. Koska työnantaja kykeni näyttämään, että hänen laiminlyöntinsä oli johtunut viranomaisen antamasta virheellisestä neuvosta ja että hän oli noudattanut sellaista huolellisuutta kuin hänen asemassaan olevalta yleisen käsityksen mukaan voitiin edellyttää, työnantaja ei ollut sopimusrikkomuksesta huolimatta velvollinen korvaamaan kuolleen työntekijänsä perilliselle saamatta jäänyttä henkivakuutuskorvausta.

KESKI-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 21.11.2018 NRO 22484

Kantaja A

Vastaaja B

Asia Vahingonkorvaus

SELOSTUS ASIASTA

Riidatonta taustaa

Vastaaja B on ollut syntymästään asti vaikeasti CP-vammainen. Hän tarvitsee kaikkeen tekemiseen kokoaikaisia henkilökohtaisia avustajia.

Kantaja A:n äiti C oli ollut vastaajan palveluksessa henkilökohtaisena avustajana toukokuun 2012 ja toukokuun 2015 välisenä aikana.

C on kuollut 29.2.2016 49-vuotiaana. A on syntynyt 26.10.1995, joten hän oli tuolloin 20-vuotias.

Vaikka C oli ollut työsuhteessa vastaajaan, oli avustajan palkanmaksun hoitanut D:n kaupunki, joka on vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista annetun l...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.