Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 29.04.2015 196

Lähde: Juhani-tietokanta

Asunto-osakeyhtiö - Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen - Ylimääräinen yhtiövastike - Osakeyhtiö - Yhtiöjärjestyksen tulkinta - Asunto-osakeyhtiö - Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen - Osakkeenomistajien yhdenvertaisuus

Diaarinumero:S 14/429
Antopäivä:29.04.2015

Vastikkeen perusteen tuli olla säännelty yhtiöjärjestyksessä niin yksiselitteisesti, että osakkeenomistaja voi arvioida vastikevelvollisuuttaan pelkästään yhtiöjärjestyksen perusteella. Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen sanamuoto oli sellainen, että Ky oli voinut perustellusti tulkita sitä niin, että se voi suorittaa peruskorjauksista aiheutuvien menojen huoneistokohtaisen rahoitusosuuden yhdellä kertaa niin, että rahoitusosuus määräytyi osakemäärän mukaan eli jyvittämättömänä. Tulkinnanvaraisuudesta johtuvan haitallisen seuraamuksen oli jäätävä asunto-osakeyhtiön eikä sen yksittäisen osakkaan vastattavaksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.