Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vaasan HO 02.05.2013 556

Lähde: Juhani-tietokanta

Osakeyhtiö - Hallituksen jäsenen kelpoisuus ja toimivalta - Asunto-osakeyhtiö - Yhtiökokous - Kokouskutsu - Asunto-osakeyhtiö - Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen

Diaarinumero:S 12/33 S 12/34
Antopäivä:02.05.2013

Koska koko hallituksen toimikausi oli päättynyt, ei hallituksen jäsenellä ollut mitään perustetta olettaa, että hallituksessa olisi enää muita jäseniä. Tähän nähden sillä seikalla, että hän oli ollut mahdollisesti tietoinen hallituksen puheenjohtajan toimittamasta hallituksen kokouksen kokouskutsusta, ei ollut asiassa merkitystä, koska yhtiö oli asiassa todetulla tavalla ollut ilman laillista hallitusta eikä pidettävässä hallituksen kokouksessa olisi edes voitu korjata yhtiön hallinnossa ollutta puutetta tältä osin. Myöskään sillä seikalla, että aikaisemmin valittu hallitus oli tosiasialliseti toiminut myös toimikauden päättymisen jälkeen, ei ollut asiassa merkitystä. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa tehdyt päätökset eivät olleet mitättömiä sillä perusteella, että mainittuun kokoukseen liittyvä kutsu olisi toimitettu asunto-osakeyhtiölain vastaisesti.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.