Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turun HO 24.5.2023 121033

Lähde: Finlex-tietokanta

Rangaistusmääräys
Muutoksenhaku
Laillisuusperiaate - Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

Ratkaisunumero:121033
Diaarinumero:R 21/1309
Antopäivä:24.5.2023
Asianumero:THO:2023:4

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

A oli hakenut käräjäoikeudessa muutosta hänelle annettuun rangaistusmääräykseen ja valituskirjelmässään rajoittanut valituksensa rangaistuksen alentamiseen sekä menettämisseuraamuksen kumoamiseen. Käräjäoikeus oli katsonut, ettei asiassa ollut syyksilukemisen edellyttämällä varmuudella osoitettu A:n syyllistyneen siihen, mistä syyttäjä oli hänelle rangaistusta vaatinut, ja poistanut rangaistusmääräyksen sekä kumonnut menettämisseuraamuksen.

Hovioikeus katsoi, ettei käräjäoikeuden olisi lähtökohtaisesti tullut tutkia A:n vasta käräjäoikeuskäsittelyn myöhemmässä vaiheessa esittämää vaatimusta rangaistusmääräyksen poistamisesta teonkuvauksen mukaisen menettelyn kiistämisen perusteella, koska A ei tältä osin ollut alun perin hakenut asiassa muutosta. Asiassa oli kuitenkin ollut erityinen syy syyllisyyskysymyksen tutkimiseen, koska rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen edellytykset eivät olleet täyttyneet.

VARSINAIS-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 22.6.2021

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vaatimus

A on toimittanut 23.7.2019 käräjäoikeudelle valituksen Salpausselän syyttäjänviraston 16.6.2019 tekemästä ratkaisusta rangaistusmääräysasiassa (perintätunnus - - -) koskien ilmailurikkomusta ja menettämisseuraamusta.

Rangaistusmääräyksen mukaan A on rikkonut ilmailulain mukaan rangaistavaksi säädettyä säännöstä tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta siten, että ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.