Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turun HO 7.9.2017 134346

Lähde: Finlex-tietokanta

Rangaistuksen määrääminen - Sotilasarvo

Ratkaisunumero:134346
Diaarinumero:R 15/2388
Antopäivä:7.9.2017
Asianumero:THO:2017:9

Ratkaisun keskeinen sisältö

Vastaajalla, joka ei hänen 69 vuoden ikänsä huomioon ottaen voinut kuulua reserviin tai varareserviin, ei katsottu voivan olla sotilasarvoa, jota olisi voitu rikoslain 2 luvun 14 a §:n nojalla määrätä menetettäväksi.


Oikeudenkäynti käräjäoikeudessa

Syyttäjä vaati A:lle rangaistusta B:hen kohdistuneesta törkeästä kavalluksesta ja vaihtoehtoisesti törkeästä veropetoksesta.

B:n kuolinpesän osakkaat C ja D yhtyivät syyttäjän rangaistusvaatimukseen törkeästä kavalluksesta. Kuolinpesä esitti korvausvaatimuksia.

Verohallinto yhtyi syyttäjän vaihtoehtoiseen rangaistusvaatimukseen törkeästä veropetoksesta ja esitti korvausvaatimuksia.

Käräjäoikeus luki A:n syyksi törkeän veropetoksen ja tuomitsi hänet siitä 2 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen sekä suorittamaan korvauksia valtiolle ja Verohallinnolle. Törkeään kavallukseen perustuvat vaatimukset hylättiin.


Oikeudenkäynti hovioikeudessa

A, B:n kuolinpesä, C ja D hakivat muutosta käräjäoikeuden tuomioon pääasiaratkaisun osalta. B:n kuolinpesä, C ja D toistivat käräjäoikeudessa esittämänsä törkeään kavallukseen perustuvat rangaistus- ja korvausvaatimukset. A vaati, että syyte törkeästä veropetoksesta hylätään ja hänet vapautetaan kaikesta korvausvelvollisuudesta.

Hovioikeus katsoi teon kohteena olleen omaisuusmäärän pienemmäksi kuin käräjäoikeus oli tehnyt. Hovioikeus luki osan A:n menettelystä syyksi törkeänä kavalluksena ja osan törkeänä veropetoksena ja tuomitsi hänet niistä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.