Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turun HO 20.02.2015 153

Lähde: Juhani-tietokanta

Vahingonkorvaus - Korvausvelvollisuuden edellytykset - Tuottamus - Asunto-osakeyhtiö - Osakkeenomistajan korvausvastuu - Huoneenvuokra - Vesivahinko

Diaarinumero:S 14/293
Antopäivä:20.02.2015

Asunto-osakeyhtiön oli asiassa näytettävä, että osakkeenomistaja olisi menetellyt vuokralaisen kanssa vuokrasopimuksen tehdessään tai muuten vuokrasuhteen aikana tahallaan tai huolimattomasti asunto-osakeyhtiölain 24 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla, josta sille seuraisi vuokralaisen kanssa yhteisvastuullinen korvausvelvollisuus yhtiölle. Tällaisesta asiassa ei ollut esitetty näyttöä. Osakkeenomistajalla ei vuokranantajana ollut myöskään lakiin perustuvaa velvollisuutta vaatia vuokralaiselta kotivakuutuksen ottamista vuokrasopimuksen ehtona.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.