Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Rovaniemen HO 18.6.2021 21/127136

Lähde: Finlex-tietokanta

Huumausainerikos - Törkeä huumausainerikos
Huumausaineen suuri määrä
Teon kokonaisarvostelu

Ratkaisunumero:21/127136
Diaarinumero:R 20/842
Antopäivä:18.6.2021
Asianumero:RHO:2021:2

ASIAN KÄSITTELY KÄRÄJÄOIKEUDESSA

Syyttäjä vaati A:lle rangaistusta muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, koska tämä oli 13.1.2020 pitänyt laittomasti hallussaan 49,8 grammaa pitoisuudeltaan 53-prosenttista amfetamiinia. Rikoksen kohteena oli ollut suuri määrä erittäin vaarallista huumausainetta ja tekoa oli myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

A on tunnustanut huumausaineen hallussapidon ja myöntänyt syyllistyneensä huumausainerikokseen. Rikoksen kohteena ei ollut ollut suuri määrä huumausainetta eikä teko ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Käräjäoikeus on lukenut A:n syyksi törkeän huumausainerikoksen.

VAATIMUKSET HOVIOIKEUDESSA

A on valituksessaan muun ohessa vaatinut, että syyte törkeästä huumausainerikoksesta hylätään ja että hänen katsotaan syyllistyneen huumausainerikokseen.

Syyttäjä on vaatinut, että valitus hylätään.

HOVIOIKEUDEN RATKAISU

Perustelut

Asiassa on riidatonta, että A on pitänyt hallussaan 49,8 grammaa pitoisuudeltaan 53-prosenttista amfetamiinia. Asiassa on kysymys siitä, onko A:n hallussa pitämän amfetamiinin määrä ollut rikoslain 50 luvun 2 §:n 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla suuri ja onko huumausainerikos myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rikoslain 50 luvun 2 §:n 1 kohdan mukaan rikoksentekijä on tuomittava törkeästä huumausainerikoksesta, jos rikoksen kohteena on erittäin vaarallinen huumausaine tai suuri määrä huumausainetta, ja huuma...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.