Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 2.3.2022 22/108815

Lähde: Finlex-tietokanta

Velallisen rikos - Törkeä velallisen epärehellisyys
Vahingonkorvaus

Ratkaisunumero:22/108815
Diaarinumero:R 21/951
Antopäivä:2.3.2022
Asianumero:I-SHO:2022:1

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Kysymys vahingonkorvauksen määräämisestä velallisen rikoksessa.

PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 2.7.2021

Syyttäjän rangaistusvaatimus

1. Törkeä velallisen epärehellisyys
Rikoslaki 39 luku 1a §
31.05.2015 - 31.10.2017 Lahti

A on velallisen B Oy:n hallituksen ainoana varsinaisena jäsenenä ja toiminnasta tosiasiallisesti vastaavana henkilönä ilman hyväksyttävää syytä lahjoittanut, hävittänyt tai muuten luovuttanut yhtiön omaisuutta yhteensä ainakin noin 89.165 euroa ja siten aiheuttanut yhtiön maksukyvyttömäksi tulemisen tai oleellisesti pahentanut sen maksukyvyttömyyttä.

A on lahjoittanut tai muuten luovuttanut ilman hyväksyttävää syytä yhtiön omaisuutta yhteensä ainakin noin 87.991 euron edestä itselleen ja perheensä yksityiskäyttöön tehdyillä tilisiirroilla, pankkikorttiostoilla ja yhtiön varoista maksettujen yhtiön kuluksi kuulumattomien henkilökohtaisten laskujen maksun muodossa sekä käyttäen yhtiön varoja yksityiseen kulutukseen. Lisäksi viimeisellä kokonaisella tilikaudella A:n velka yhtiölle noin 12.243 euroa on kirjattu kirjanpidossa perusteettomasti luottotappioihin, vaikka A ei ole ollut maksukyvytön. Yhtiö on asetettu konkurssiin 27.3.2018 ja konkurssi on rauennut varojen puutteessa.

Teoilla on tavoiteltu huomattavaa hyötyä sekä aiheutettu huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa yhtiön velkojille ja velallisen epärehellisyys on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.