Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 19.10.2018 567

Lähde: Finlex-tietokanta

Kantelu yhteydenpidon rajoittamisesta

Ratkaisunumero:567
Diaarinumero:R 18/963
Antopäivä:19.10.2018
Asianumero:I-SHO:2018:7

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Käräjäoikeus oli määrännyt kantelija A:n vangittavaksi ja hänen yhteydenpitoaan rajoitettavaksi siten, että A ei saanut esitutkinnan aikana pitää yhteyttä muihin kuin nimettyyn avustajaansa ja valvotusti äitiinsä. Käräjäoikeus oli sittemmin poistanut yhteydenpidon rajoituksen A:n äitiin ja muilta osin pysyttänyt aiemmin asettamansa yhteydenpidon rajoitukset voimassa, ottaen kuitenkin huomioon, että poliisi oli jo purkanut A:n ja tämän puolison yhteydenpitorajoituksia. Kysymys siitä, voitiinko tutkintavangin yhteydenpitoa muihin tutkintavankeihin rajoittaa yleisessä muodossa siten, että yhteydenpitorajoitus koski kaikkia muita samassa yksikössä säilytettävänä olevia tutkintavankeja.

ITÄ-SUOMEN HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS 19.10.2018

Käsittely käräjäoikeudessa

Etelä-Savon käräjäoikeus on 17.8.2018 julistamallaan päätöksellä 18/325 määrännyt A:n vangittavaksi. Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt A:n yhteydenpitoa rajoitettavaksi siten, että A ei saa esitutkinnan aikana pitää yhteyttä muihin kuin nimettyyn avustajaansa sekä valvotusti äitiinsä.

Sama käräjäoikeus on 28.9.2018 julistamallaan päätöksellä määrännyt A:n pidettäväksi edelleen vangittuna. Yhteydenpidon rajoittamisen osalta käräjäoikeus on poistanut A:n äitiä koskevan yhteydenpidon rajoituksen ja määrännyt, että muilta osin päätöksessä 18/325 asetetut yhteydenpidon rajoitukset pysyvät voimassa, ottaen kuitenkin huomioon, että poliisi on purkanut A:n ja tämä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.