Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 29.01.2015 103832

Lähde: Juhani-tietokanta

Henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos (RL 21 luku) - Vammantuottamus - Työrikokset (RL 47 luku) - Työturvallisuusrikos - Syyte hylätty - Syyte hylätty osittain

Diaarinumero:R 14/718
Antopäivä:29.01.2015

Tarkkuuspyöräsahan käytössä asianomistajalle oli työtapaturmasta aiheutunut käsivamma. Hovioikeus katsoi, että sen osan, johon jakoveitsi oli kiinnitetty, kiinnityspultin irtoaminen ja siitä seurannut jakoveitsen putoaminen merkittävästi terän yläpinnan alapuolelle oli ollut vastaajille ennalta arvaamatonta. Työturvallisuusrikkomuksena vastaajien syyksi luettu käyttöohjeiden puuttuminen ei ollut ollut syy-yhteydessä asianomistajan vammautumiseen. Tämän vuoksi vastaajia vastaan ajettu syyte vammantuottamuksesta oli hylättävä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.