Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 30.10.2014 777

Lähde: Finlex-tietokanta

Työsopimuksen päättäminen - Varoitus - Korvaus työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä - Kuukausipalkan laskeminen - Työttömyyspäivärahan vaikutus - Pääkäsittelypyynnön hylkääminen

Ratkaisunumero:777
Diaarinumero:S 14/483
Antopäivä:30.10.2014
Asianumero:I-SHO:2014:7

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

Osuuskauppa A oli purkanut tavaratalon kassamyyjänä toimineen B:n työsopimuksen perusteena epärehellisyys ja toimintaohjeiden vastainen toiminta, koska tämä oli anastanut yhden vesimelonin ja neljäsosan hunajamelonista, jotka oli kirjattu hävikkiin ja olisi pitänyt työnantajan toimintaohjeiden ja käytännön mukaisesti jättää neuvontaan toimitettavaksi jätepuristimeen. B:lle oli noin 2-3 vuotta aikaisemmin annettu kaksi kirjallista varoitusta, joilla ei katsottu olleen sellaista asiallista ja ajallista yhteyttä työsuhteen päättämiseen, että niillä olisi ratkaiseva merkitys päättämisperustetta arvioitaessa. Hovioikeus katsoi, että B:n rikkomusta ei voida kokonaisuutena arvostellen pitää niin vakavana ja olennaisena velvoitteiden ja luottamussuhteen rikkomisena, että työsopimuksen purkamiseen olisi ollut työsopimuslain edellyttämä erittäin painava syy tai edes asiallinen ja painava peruste työsopimuksen irtisanomiseen. Korvausta alentavana seikkana otettiin huomioon B:n itse antama aihe työsuhteen päättämiseen. Korvaukseksi tuomittiin kuuden kuukauden palkkaa vastaava määrä, jota ei kolmen kuukauden palkan suuruista vähimmäiskorvausta vastaavalta osalta pidetty korvauksena työttömyyden takia menetetyistä palkkaeduista. Kysymys myös pääkäsittelypyynnön hylkäämisestä.

PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOM...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.