Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 07.02.2008 144

Lähde: Finlex-tietokanta

Asunto-osakeyhtiö - Kunnossapitovastuu - Muutostyö - Vedeneristys

Ratkaisunumero:144
Diaarinumero:S 07/1018
Esittelypäivä:--
Antopäivä:07.02.2008
Asianumero:I-SHO:2008:2

Asunto-osakeyhtiö - Kunnossapitovastuu - Muutostyö - Vedeneristys

KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU

HOVIOIKEUSKÄSITTELY

RATKAISUN KESKEINEN SISÄLTÖ

PIEKSÄMÄEN KÄRÄJÄOIKEUS TUOMIO 28.8.2008

KANNE

A on vaatinut, että Asunto Oy X velvoitetaan suorittamaan hänelle 395 euroa korkolain 4 §:n mukaisine viivästyskorkoineen 28.2.2006 lukien - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -.

Perusteet

A on peruskorjannut asuntonsa kosteat tilat. Korjauksista vedeneristys ja vuotava hana kuuluvat asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuun piiriin. Osakkaan kunnossapitovastuuta ei voida laajentaa muuta kuin yhtiöjärjestyksen määräyksellä. Vedeneristystyö on maksanut 300 euroa ja hanan vaihtaminen 95 euroa. Kysymys on asunto-osakeyhtiölain 7 luvun 78 §:n soveltamisesta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kantaja toteaa, että kosteista tiloista on puuttunut kosteus-/vedeneristys. Alunperin vedeneristeenä on toiminut muovimatto. Muovimaton on poistanut huoneiston entinen omistaja ja nykyinen isännöitsijä. Yhtiön olisi tullut varmistaa, että kosteat tilat korjataan vastaavaan tilaan kuin aiemminkin eli ennallistetaan vedeneristys. A:n suorittamassa saneerauksessa vedeneristys on saatettu vastaamaan sekä alkuperäistä tilaa että voimassaolevia määräyksiä. Laatoitus ei ole kosteus-/vedeneristys. Kun muuta vedeneristystä ei rakennettu poistetun tilalle, on vedeneristys ollut pakko rakentaa. Työ kuuluu yhti...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.