Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Itä-Suomen HO 11.10.2005 1174

Lähde: Finlex-tietokanta

Menettämisseuraamus, Hyödyn ja arvon menettäminen

Ratkaisunumero:1174
Diaarinumero:R 04/1296
Esittelypäivä:--
Antopäivä:11.10.2005
Asianumero:I-SHO:2005:19

ITÄ-SUOMEN HOVIOIKEUS TUOMIO 11.10.2005

KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU

Kajaanin käräjäoikeus on ratkaisullaan 16.9.2004 tuominnut H:n rangaistukseen avunannosta alkoholipitoisen aineen välittämiseen ja menettämään valtiolle yhteisvastuullisesti alkoholipitoisen aineen välittämisestä tuomitun kanssa rikoksen tuottaman taloudellisen hyödyn 1.428 euroa ja välitetyn alkoholijuoman arvon 712 euroa.

VAATIMUKSET HOVIOIKEUDESSA

H on valituksessaan vaatinut, että rikoksen tuottaman taloudellisen hyödyn ja välitetyn alkoholijuoman arvon menettämistä koskevat vaatimukset hylättäisiin. Sen varalta, ettei välitetyn alkoholijuoman arvon menettämistä koskevaa vaatimusta hylättäisi, H on vaatinut, että menettämisseuraamusta siltä osin ainakin kohtuullistettaisiin. H ei ollut hyötynyt rikoksestaan. H:ta ei voitu tuomita arvon menettämiseen alkoholilain 95 §:n 4 momentin perusteella rikoksentekijänä, koska hän oli vain rikokseen osallinen. Hänen tuomitsemisensa arvon menettämiseen oli hänen syyllisyyteensä nähden rikoslain 10 luvun 10 §:ssä tarkoitetulla tavalla joka tapauksessa kohtuutonta.

Johtava kihlakunnansyyttäjä on vastauksessaan vastustanut muutosvaatimuksia perusteettomina.

HOVIOIKEUDEN RATKAISU

Sovellettavat säännökset

H on syyllistynyt nyt kysymyksessä olevaan rikokseen 1.1.2001 ja 20.9.2002 välisenä aikana. Tuolloin voimassa olleen rikoslain voimaanpanemisesta annetun asetuksen 3 §:n 1 momentin (770/1990) mukaan rikokseen ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.