Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 15.5.2023 119358

Lähde: Finlex-tietokanta

Rangaistuksen määrääminen - Aikaisemmin tuomitun vankeusrangaistuksen huomioon ottaminen

Ratkaisunumero:119358
Diaarinumero:R 22/93
Antopäivä:15.5.2023
Asianumero:HelHO:2023:7

Käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan 1 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen pahoinpitelyistä ja useista muista rikoksista sekä osin täytäntöönpantavaksi määrätystä jäännösrangaistuksesta. Vastaaja ja asianomistaja hakivat hovioikeudelta muutosta tuomioon. Käräjäoikeuden tuomion antamisen jälkeen vastaaja tuomittiin toisessa oikeudenkäynnissä murhasta elinkautiseen vankeuteen (ns. jälkituomio). Hovioikeus katsoi rikoslain 7 luvun 6 §:n nojalla elinkautisen vankeuden riittäväksi seuraamukseksi myös hovioikeudessa käsiteltävänä olevista rikoksista, kumosi jäännösrangaistuksen täytäntöönpanemista koskevan määräyksen ja vapautti vastaajan suorittamasta rikosuhrimaksua valtiolle.

LÄNSI-UUDENMAAN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 3.11.2021 nro 146576

Käräjäoikeus on lukenut vastaaja A:n syyksi kaksi pahoinpitelyä, laittoman uhkauksen, ampuma-aserikoksen, huumausainerikoksen, lievän vahingonteon ja näpistyksen. Käräjäoikeus on määrännyt jäännösrangaistuksesta täytäntöönpantavaksi 1 vuoden osuuden ja tuominnut A:n 1 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä muun ohella velvoittanut A:n suorittamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksun.


Asian ovat käräjäoikeudessa ratkaisseet käräjätuomari Kari Tuuli ja lautamiehet.

HELSINGIN HOVIOIKEUDEN TUOMIO 15.5.2023 nro 119358

Oikeudenkäynti hovioikeudessa

Asianomistaja B on muun ohella vaatinut, että häneen liittyvässä syytekohdassa A tuomitaan perusmuotoisen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.