Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 18.10.2021 1377

Lähde: Finlex-tietokanta

Työsopimus
Työsopimuksen päättäminen
Korvattava vahinko
Työttömyyspäiväraha

Ratkaisunumero:1377
Diaarinumero:S 20/2242
Antopäivä:18.10.2021
Asianumero:HelHO:2021:10

Työntekijälle oli maksettu korvausta työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä kolmelta kuukaudelta. Työntekijä oli työsopimuksen päättymisen jälkeen oltuaan työttömänä työllistynyt ensin runsaan kuukauden ja hieman myöhemmin runsaan kuuden kuukauden mittaiseksi ajanjaksoksi, minkä jälkeen hän oli joutunut uudelleen työttömäksi. Kysymys työsopimuslain 12 luvun 3 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaisen tarkastelujakson kohdentamisesta.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 12.10.2020 NRO 57860

Asia

Työntekijän palkkaedut

Selostus asiasta

B Oy:n tultua asetetuksi konkurssiin sekä B Oy:n ja konkurssipesän ilmoitettua, etteivät ne jatkaneet oikeudenkäyntiä käräjäoikeus oli ratkaissut K:n työsuhteesta johtuvia saatavia koskevan kanteen yksipuolisella tuomiolla työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä maksettavaa korvausta ja siitä vähennettävän ansiopäivärahan osuutta lukuun ottamatta. Ansiopäivärahan osuudesta käräjäoikeus oli lausunut seuraavaa.

Työsopimuslain mukainen yhteensovitus tuli tehtäväksi silloin, kun tuomioistuin tuomitsi maksettavaksi korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.

Työsopimuslain 12 luvun 3 §:n 1 momentin 1 kohdan mukainen vähennys tehtiin säännöksen sanamuodon perusteella siitä korvauksen osasta, joka oli korvausta palkkaetujen menetyksistä ennen tuomiota.

Korkein oikeus oli ratkaisussaan KKO 2016:70 katsonut, että työsopimuslain 12 luvun 3 §:n 1 momentin mukaista vähennystä määrättäessä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.