Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 4.12.2019 153019

Lähde: Finlex-tietokanta

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
Rikoksesta epäillyn kuvan ja nimen julkaiseminen Facebookissa
Kieltoerehdys
Loukatun suostumus

Ratkaisunumero:153019
Diaarinumero:R 18/2685
Antopäivä:4.12.2019
Asianumero:HelHO:2019:10

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön kuvan ja nimen julkaiseminen loukkasi tämän yksityisyyttä, eikä polttoaineautomaattiin kiinnitetty tarra merkinnyt pätevää suostumusta perusoikeutena suojatun yksityiselämän loukkaamiseksi. Teon rangaistavuutta ei poistanut myöskään poliisin edustajan lehdessä esittämä kannanotto, että teosta ei tulisi seuraamuksia.

ITÄ-UUDENMAAN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 4.10.2018

Asia Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
09.01.2017 - 01.06.2018 Hyvinkää

A ja B ovat yhdessä toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittäneet C:n yksityiselämästä tiedon ja kuvan siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

A on esimiehensä B suostumuksella julkaissut erään huoltoaseman Facebook -sivulla kuvan C:stä tilanteessa, jossa C ilmoituksen mukaan anastaa polttoainetta. Kuva on huoltoaseman viralliselle Facebook-sivulle ja kirjoituksessa on mainittu C nimeltä. Kirjoitusta on myös pyydetty jakamaan eteenpäin.

Julkaisu on jaettu eteenpäin ainakin 2331 kertaa.

……

Vastaus

Vastaajat ovat myöntäneet syytteen teonkuvauksen oikeaksi kiistäen syyllistyneensä asiassa rikokseen. Perusteeksi vastaajat ovat katsoneet, että toteamus siitä, että C...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.