Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 16.3.2016 442

Lähde: Finlex-tietokanta

Työsopimus - Työsopimuksen päättäminen - Vahingonkorvaus - Työntekijän korvausvastuu

Ratkaisunumero:442
Diaarinumero:S 15/1283
Antopäivä:16.3.2016
Asianumero:HelHO:2016:5

VANTAAN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 9.3.2015

Kantajana ja vastaajana

A ja X Oy

Kuultavat

Työttömyyskassa ja työttömyysvakuutusrahasto

Asia

Työntekijän palkkaedut

A:n kanne

Vaatimukset

A on vaatinut, että X Oy (yhtiö) velvoitetaan suorittamaan hänelle korvaukseksi työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 10 kuukauden palkkaa vastaavat 39.116,80 euroa viivästyskorkoineen.

Perusteet

A on työskennellyt toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa yhtiön palveluksessa työpäällikkönä 1.3.2011 alkaen. Yhtiö on antanut hänelle 21.11.2012 kirjallisen varoituksen työtehtävien laiminlyönnistä ja ohjeiden noudattamatta jättämisestä ja irtisanonut hänen työsopimuksensa 14.2.2013. Irtisanomisen perusteeksi yhtiö on ilmoittanut toistuvat ja vakavat laiminlyönnit ja moitittavan menettelyn jatkamisen varoituksista ja suullisista huomautuksista huolimatta aiheuttaen yhtiölle taloudellista vahinkoa, ja työsuhteen päättymispäiväksi on sovittu 31.3.2013.

Yhtiön A:lle 21.11.2012 antama varoitus työtehtävien laiminlyönnistä ja ohjeiden noudattamatta jättämisestä on perusteeton, koska hän on kesäkuusta 2012 alkaen käsitellyt kaikki tarjoukset esimiehensä kanssa ja saanut tämän hyväksynnän. Hankintojen kilpailutuksissa A on toiminut saamiensa ohjeiden mukaisesti, ja raportoinnista hän ei ole saanut ohjeita. Muita varoituksia yhtiö ei ole antanut A:lle, ja saamansa varoituksen jälkeen hän ei ole syyll...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.