Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 25.08.2015 1158

Lähde: Juhani-tietokanta

Asunto-osakeyhtiö - Yhtiölle maksettava vastike ja muut suoritukset - Asunto-osakeyhtiö - Yhtiökokouksen päätöksen moittiminen - Osakeyhtiö - Yhtiöjärjestyksen tulkinta

Diaarinumero:S 14/1300 S 14/1301
Antopäivä:25.08.2015

Asiassa oli kysymys siitä, mitä menoja varten asunto-osakeyhtiön pitää periä hoitovastiketta ja mitä menoja varten se voi periä rahoitusvastiketta. Luonteeltaan tapauksessa tarkoitetut kustannukset olivat yhtiöjärjestyksen jaottelun mukaisia rahoitusvastikkeilla katettaviin menoihin luettavia yhtiön pitkäaikaisia tai niitä vastaavia lainoja. Lainat oli otettu yhtiön rakennuksen kunnon ylläpitämisestä syntyneiden kustannusten kattamiseksi. Asiassa jäi näyttämättä, että yhtiökokouksessa tehty remonttikustannuksien maksamista pääomavastikkeena koskeva päätös olisi ollut yhtiöjärjestyksen vastaisena pätemätön.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.