Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 23.4.2015 585

Lähde: Finlex-tietokanta

Asunto-osakeyhtiö - Asunto-osakeyhtiön rakennus ja huoneistot - Vahingonkorvaus - Osakkeenomistajan vahingonkorvausvastuu

Ratkaisunumero:585
Diaarinumero:S 13/1553
Antopäivä:23.4.2015
Asianumero:HelHO:2015:11

Kysymys asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajan korvausvastuusta, kun huoneistossa oli sen ollessa vuokralaisen hallinnassa tapahtunut kahdesta eri vesivuodosta aiheutunut vesivahinko. Kysymys myös siitä, mitä lakia oli asiassa sovellettava. Kysymys myös prekluusiosta.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUS TUOMIO 24.4.2013

Selostus käräjäoikeuden ratkaisusta

Kantaja
M

Vastaaja
C

Asia Asunto-osakeyhtiöasia

RIIDATONTA

C omistaa Asunto-osakeyhtiö M:n osakkeet, jotka oikeuttavat hallitsemaan asuinkäytössä olevaa yksiötä osoitteessa -katu 32 D 96, Helsinki. C on luovuttanut asunnon hallinnan vuokralaisille. Asunto sijoittuu rakennuksessa siten, että sen vieressä on asunto E 121. Suoraan alapuolella on asunto D 91 ja tuon asunnon vieressä on asunto E 117.

1.10.2010 alapuolella olevan asunnon D 91 asukas havaitsi vesipussin olohuoneen katossa. P Oy:n suorittamien tarkastuskäyntien perusteella ilmeni, että asunnosta D 96 peräisin olleet vesivuodot olivat vaurioittaneet paitsi asuntoa D 96. myös asuntojen D 91 ja E 117 kattoja. Myös viereinen huoneisto E 121 oli vaurioitunut vesivuotojen takia.

Huoneiston D 96 WC-tilan muutostyöt on tehty jonkun muun osakkeenomistajan kuin vastaajan toimesta. Remontista aiheutuneiden kustannusten määrä.

KANNE

Vaatimukset

Asunto-osakeyhtiö M vaatii, että C on velvoitettava

1. suorittamaan Asunto-osakeyhtiö M:lle vahingonkorvausta huoneistojen korjauskustannuksista yhteensä 41.036,59 euroa kor...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.