Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 19.6.2014 1279

Lähde: Finlex-tietokanta

Virkarikos - Tahallisuus - Tuottamus

Ratkaisunumero:1279
Diaarinumero:R 13/1584
Antopäivä:19.6.2014
Asianumero:HelHO:2014:5

Helsingin käräjäoikeuden tuomio 26.4.2013

Selostus asiasta

Syyttäjän rangaistusvaatimus

1. VIRKAVELVOLLISUUDEN RIKKOMINEN

(8010/R/0086965/11)

Rikoslaki 40 luku 9 § 1 momentti ja 10 §

Laki sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta 2 § 1-kohta

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 1 § ja 11 § 1 momentti

7.5.2010-31.5.2010 HELSINKI

B ja A ovat virkamiehinä, B toimiessaan sosiaali-ja terveysalan lupa- ja valvontavirastossa (jäljempänä: Valvira) luvat-prosessiin kuuluvan ammatti- ja toimintaoikeudet -ryhmän esimiehenä sekä A ylitarkastajana tahallaan tai toissijaisesti huolimattomuudellaan virkaansa toimittaessaan rikkoneet virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin ja määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa.

X:lle oli 29.12.2005 myönnetty oikeus harjoittaa yleislääkärin ammattia itsenäisesti laillistettuna ammattihenkilönä. Lupa on perustunut tutkintotodistukseen, jonka mukaan X olisi suorittanut lääkärin ammattiin johtavan koulutuksen Venäjällä. Myöhemmin on ilmennyt, että tutkintotodistus on ollut väärä asiakirja.

Valviralle on 7.5.2010 tullut yksilöity ilmoitus siitä, ettei lääkärinä toimivalla X:llä ole hänen Venäjällä suorittamakseen väittämää koulutusta. A on esimiehensä B:n kanssa asiasta neuvoteltuaan pyytänyt Opetushallituksen virkamieheltä kannanottoa X:n tutkintotodistuksen aitoudesta. Opetushallituksesta on todistusjäljennöksen perusteella todettu, että jäljennöksessä on puutteelliset merkinnät, ja py...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.