Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 22.05.2012 1327

Lähde: Juhani-tietokanta

Velka- ja maksusuhteet - Kuittaus - Kuittauksen edellytykset - Vakuudet - Takaus - Takaajan takautumisoikeus - Takaajien keskinäinen vastuu - Vakuudet - Takaus - Takaajan vastuu

Diaarinumero:S 11/1194
Antopäivä:22.05.2012

Hovioikeus totesi, että osakeyhtiölain 22 luvussa on säädetty vahingonkorvausvelvollisuudesta osakeyhtiön eri toimijoiden yhtiölle aiheuttamasta vahingosta. Sanotun luvun 7 §:n 4 momentin mukaan osakkeenomistajalla ei ole oikeutta saada korvausta yhtiölle aiheutetusta vahingosta. Näin ollen saamisten vastakkaisuuden vaatimus ei täyttynyt kuittauksen edellyttämällä tavalla. Tällä perusteella valittajan kuittausvaatimus oli hylättävä siltä osin, kuin se perustui väitettyyn yhtiön varoihin kohdistuneeseen kanssatakaajan menettelyyn.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.