Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 21.6.2007 2115

Lähde: Finlex-tietokanta

Lääke- ja huumausainerikos - Rinnakkaisvalmisteiden maahantuonti - Kieltoerehdys

Ratkaisunumero:2115
Diaarinumero:R 06/2702
Antopäivä:21.6.2007
Asianumero:HelHO:2007:17

VANTAAN KÄRÄJÄOIKEUS TUOMIO 22.8.2006

Syyttäjän rangaistusvaatimus

A on 15.2.2006 tuonut maahan syytekohdassa 1 tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta lääkelain ja sen nojalla annetun asetuksen vastaisesti lääkelaissa tarkoitettuja lääkkeitä eli 79 kappaletta Kamagra 100 mg -tabletteja ilman lääkemääräystä sekä syytekohdassa 2 laittomasti huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä eli 9 kpl alpratsolaamia sisältäviä tabletteja. A on menettelyllään syyllistynyt syytekohdassa 1 lääkerikokseen ja syytekohdassa 2 huumausainerikokseen.

Syyttäjän muut vaatimukset

A:n hallusta takavarikoidut lääkkeet on tuomittava valtiolle menetetyiksi.

Vastaus

A on kiistänyt syytteen, koska hänellä oli ollut reseptit lääkkeisiin. Hänelle oli Thaimaassa myyty korvaavia lääkkeitä, koska siellä ei ollut ollut juuri reseptissä mainittuja lääkkeitä. Hän on vaatinut lääkkeiden palauttamista itselleen.

Tuomion perustelu 
A on osoittanut, että hänellä oli ollut 22.3.2005 annettu lääkemääräys vuoden tarvetta varten Viagra-nimiseen lääkkeeseen, annostuksen ollessa 1 tabletti päivässä sekä samana päivänä annettu lääkemääräys Tenox 20 mg -tabletteihin, josta on ollut tuolloin käyttämättä vielä 70 tablettia ja, kun reseptiä sittemmin on käytetty 9.3.2006, tuon jälkeen käyttämättä vielä 40 tablettia.

A on uskottavasti kertonut, että hän oli esittänyt reseptit paikallisessa apteekissa Thaimaassa, jossa tämänkaltaisille lääkkeille ei vaadita reseptiä, ja siellä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.