Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 29.08.1990 1108

Lähde: Finlex-tietokanta

Osakeyhtiö - Osakkeen lunastaminen - Osakeyhtiölain voimaanpanolain soveltaminen

Ratkaisunumero:1108
Diaarinumero:S 89/994
Esittelypäivä:--
Antopäivä:29.08.1990
Asianumero:HelHO:1990:5

Asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa 8.8.1979 oli yhtiöjärjestystä muutettu osakeyhtiöistä 2.5.1895 annetun lain (vanha laki) säännösten mukaisesti ja samalla otettu lunastuslauseke yhtiöjärjestykseen. Yhtiöjärjestyksen muutos oli rekisteröity 12.10.1979 eli ennen osakeyhtiölain (uusi laki) voimaantuloa.

Osakeyhtiölain voimaanpanosta annetun lain (voimaanpanolaki) 3 §:n mukaan tähän yhtiöjärjestyksen muutokseen ei sovelleta, mitä saman lain 7 §:n 1 momentissa on säädetty. Lunastuslausekkeeseen oli tämän vuoksi voimaanpanolain 1 §:n mukaisesti 1.1.1980 jälkeen sovellettava uutta lakia.

Uuden yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeessa määrätty aika lunastusvaatimuksen esittämiseen oli uuden lain 3 luvun 3 §:n pakottavan säännöksen sallimaa kahden kuukauden enimmäisaikaa pitempi. Voimaanpanolain 2 §:n 1 momentin mukaan tästä ei seurannut koko lunastuslausekkeen tehottomuus, vaan lunastusvaatimuksen esittämisen ajan lyheneminen kahdeksi kuukaudeksi siitä, kun osakkeen siirtymisestä oli yhtiön hallitukselle ilmoitettu.

Läsnä: Isaksson, Uoti ja Lähdevuori Esittelijä: Lehto

Lainvoimainen

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.