Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Helsingin HO 21.07.1983 1607

Lähde: Finlex-tietokanta

Avunantaja vai tekijäkumppani - Veropetos - Ennakkoperintä

Ratkaisunumero:1607
Diaarinumero:R 1982/171
Esittelypäivä:23.06.1983
Antopäivä:21.07.1983
Asianumero:--

Tekijäkumppani vai avunantaja ennakkoperintälaissa tarkoitetussa veropetoksessa.

Ennakkoperintälaissa tarkoitettuun veropetokseen voi tekijänä syyllistyä muukin henkilö kuin työnantaja tai hänen edustajansa.
Niissä tapauksissa, joissa työnantaja ja työntekijä olivat yksissä tuumin, kumpikin taloudellista hyötyä tavoitellen sopineet siitä, että lain mukaan toimitettava ennakon pidättäminen työntekijän tekemästä työstä maksettavasta palkasta jätettiin tekemättä suorittamalla sen vilpillinen pidättäminen valtiolta ennakkoperintälain 62 §:ssä edellytetyllä tavalla, ja sen jälkeen toteuttaneet tämän aikomuksensa, myös työntekijää oli pidettävä tekijäkumppanina eikä avunantajana työnantajan suorittamaan veropetokseen. Sen sijaan niissä tapauksissa, joissa henkilö ei ollut edes suorittanut ennakkoperintälaissa tarkoitettua työtä työnantajalle vaan hän oli ainoastaan luovuttanut tälle vääriä kuitteja muka suorittamastaan työstä tarkoituksin siten auttaa työnantajaa tämän suunnitteleman veropetoksen suorittamisessa, työntekijää ei ollut pidettävä tekijäkumppanina vaan ainoastaan avunantajana työnantajan suorittamaan veropetokseen.

Läsnä: Lehtikunnas, Haltia ja Jalonen Esittelijä: Sivenius

Lainvoimainen

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.