Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Länsimaisten yritysten vastuuttaminen kehittyvien maiden tehtaissa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista

Telkki, Henri

HLR 2011/1
12.7.2011
Opiskelijakirjoitukset

Tiivistelmä

Globalisaation myötä länsimaiset yritykset ovat ulkoistaneet työvoimavaltaista tuotantoaan köyhiin, kehittyviin maihin saadakseen kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla. Säästöt tuotantokustannuksista ovat kuitenkin usein johtaneet ulkomaisten tehtaiden työntekijöihin kohdistuviin ihmisoikeusloukkauksiin.
Vallitseva oikeudellinen lähestymistapa yritysvastuun toteuttamisessa on ollut yrityksen yhteiskuntavastuunormiston kehittäminen vapaaehtoisuuden pohjalta (corporate social responsibility, CSR). Tilannetta ei nykyisellään voida pitää tyydyttävänä.
Artikkelissa tarkastelu kohdistuu yrityksen ihmisoikeusvastuun sitovaan, velvoitetyyppisen sääntelyyn ja sen kehittämiseen. Pääpaino on mekanismeissa, joilla esimerkiksi Suomeen rekisteröitynyt länsimainen yhtiö saataisiin oikeudelliseen vastuuseen ulkomaisen tuotannon yhteydessä tapahtuneista ihmisoikeusloukkauksista.

    Lisätiedot
  • HLR 2011/1

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.