Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Elements of Style – Juristina Twitterissä

Määttä, Tapio

Helsinki Law Review 2/2019 s. 94–96
24.4.2020
Muu kirjoitus

Tiivistelmä

Monet juristien työnantajat arvostavat nykyisin niin sanottua some-osaamista. Joillakin työpaikoilla on lähtökohtana se, että asiantuntijat osallistuvat omilla kasvoillaan alaansa koskeviin keskusteluihin sosiaalisessa mediassa. Esimeriksi ministeriöiden lainvalmistelijoiden odotetaan osallistuvan aktiivisesti omaa osaamisalaansa käsitteleviin keskusteluihin eri kanavilla. Viestintä on nykyisin kaikissa organisaatioissa yhä enemmän jokaisen asiantuntijan vastuulla oleva asia.

Vuorovaikutus-, viestintä- ja kommunikaatiotaidot ovat yhä tärkeämpiä kaikkien juristin työssä. Oikeustieteellisistä tiedekunnista valmistuneilta ja työelämään siirtyneiltä saadun palautteen perusteella näiden taitojen oppimiseen on kiinnitetty oikeustieteellisissä tutkinnoissa aiemmin liian vähän huomiota. Kaikissa tiedekunnissa aihepiiri on kehittämisen kohteena. Tässä lyhyessä kirjoituksessaan Tapio Määttä pohtii sosiaalisen median roolia juristin työssä ja koulutuksessa.

(Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.