Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tietoa aineistosta

Edilex sisältää hallituksen esitysten tekstit vuodesta 1980 lähtien. Pdf-muodossa hallituksen esitykset löytyvät suomeksi vuodesta 1980 lähtien ja ruotsiksi vuodesta 1991 lähtien. Lisäksi tärkeimmistä vuotta 1980 vanhemmista hallituksen esityksistä löytyvät tekstit pdf-muodossa. Hallituksen esitysten viitetiedot löytyvät vuodesta 1919 lähtien.

Hallituksen esitysten viitetiedot

Hallituksen esityksen viitekortilla on tieto lakiehdotuksen käsittelyn lopputuloksesta sekä linkki uuden lain tai muutetun lain viitekortille. Viitekortilta löytyy myös linkki hallituksen esityksen tarkempiin käsittelytietoihin eduskunnan verkkosivulle. Vuodesta 1989 lähtien on kaikilla viitekorteilla mainittu myös hallituksen esityksen hallinnonala.

Hallituksen esitykset on jaoteltu aihealueittain vuoden 2013 valtiopäivien alusta alkaen. Vanhempiin hallituksen esityksiin lisätään aihealuetietoja vähitellen.

Viitetietoja ja aihealueita voi käyttää myös tarkennetussa haussa. Viitekortille pääsee napsauttamalla kuvaketta otsikon vieressä.

Uusien hallituksen esitysten seuranta

Lakikanava tuo sähköpostiisi päivittäin juridiikan uutiset ja uutiskommentit sekä seuraa juridista tietoa haluamiltasi aihealueilta ja aineistoista. Personointimahdollisuus koskee myös hallituksen esityksiä.

Hallituksen esitykset vuodesta 1980 lähtien

Edilexissä on suomenkielinen tekstiversio pdf-muodossa kaikista hallituksen esityksistä vuodesta 1980 lähtien. HTML-muodossa hallituksen esitykset löytyvät suomeksi vuodesta 1991 alkaen, poislukien talousarviot. Vuodesta 1991 lähtien on saatavilla ruotsinkielinen PDF-versio.

Hallituksen esitykset ennen vuotta 1980

Edilexissä on vanhemmista hallituksen esityksistä vähintään viitetiedot ja linkki eduskunnan verkkosivuille kyseisen esityksen tietoihin.

Joistakin vanhoista esityksistä on saatavilla myös teksti, katso luettelo vanhojen hallituksen esitysten teksteistä. Luettelossa mainitut esitykset ovat kuvamuotoisiksi skannattuina PDF-tiedostoina. Kuvamuotoisiin PDF-tiedostoihin ei voi tehdä hakuja eikä niistä voi kopioida tekstiä.

Edilexistä puuttuvat vanhat esitykset ovat saatavilla painettuina esimerkiksi Eduskunnan kirjastosta.

Usein kysyttyjä vanhoja esityksiä voidaan tarpeen mukaan skannata Edilexiin lisää. Voit esittää toiveita Edilex-toimitukselle esimerkiksi palautelomakkeella.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.