Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry esitykseen

Puutteelliset hakuehdot

HE 37/2002
Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja 8 §:n muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain suoramyynnin viitemäärän vahvistamista koskeva 6 §:n 1 momentti ajan tasalle sekä lisämaksun laiminlyöntiä koskeva 8 § uudistettavaksi Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaiseksi.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu.


PERUSTELUT

1. Nykytila ja ehdotetut muutokset

Euroopan yhteisölle (EY) on annettu yksinomainen toimivalta yhteisön maatalouspolitiikan tavoitteiden toteuttamiseksi. Jäsenvaltiot eivät voi noudattaa kansallista maatalouspolitiikkaa tai antaa kansallisia säännöksiä asioista, jotka on säännelty yhteisötasolla. Yhteistä maatalouspolitiikkaa säännellään pääasiassa asetuksilla, mutta myös direktiiveillä ja päätöksillä. Asetukset ja päätökset ovat sellaisenaan Suomea sitovia ja ilman erillistä voimaanpanoa välittömästi sovellettavia. Osa asetuksista sisältää kuitenkin säännöksiä, joissa edellytetään myös kansallista sääntelyä, esimerkiksi toimivaltaisia kansallisia viranomaisia, rangaistus-, korko- ja muita seuraamuksia sekä täytäntöönpanoa koskevia säännöksiä.

EY:n voimassa oleva maitokiintiöjärjestelmä perustuu maito- ja maitotuotealan lisämaksusta annettuun neuvoston asetukseen (ETY) N:o 3950/92 sekä maito- ja maitotuotealan lisämaksun soveltamisesta koskevista yksityiskohtaisista säännöistä annettuun komission asetukseen (ETY) N:o 536/92. Järjestelmä on pantu täytäntöön Suomessa Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetulla lailla (355/1995), jäljempänä maitokiintiölaki. Eduskunta edellytti vastauksessaan hallituksen esitykseen laiksi eräiden maatalouden alaan kuuluvien lakien kumoamisesta (HE 145/1994 vp.), että maidontuotantoa koskevien kiintiöiden määräytymisen perusteista ja muista elinkeinonharjoittajien tuotanto-oikeuksiin olennaisesti vaikuttavista seikoista säädetään jäsenyystilanteessa lain tasolla. Maitokiintiölaki annettiinkin eduskunnan vastauksen johdosta.

Maitokiintiölain 6 §:n 1 momentin mukaan maaseutuelinkeinopiiri vahvistaa hakemuksesta tilakohtaisen viitemäärän tuottajalle, joka myy maitoa tai maitomäärää vastaavia tuotteita suoraan kulutukseen. Maaseutuelinkeinopiirien tehtävät siirrettiin työvoima- ja elinkeinokeskuksille syyskuussa 1997, joten viittaus maaseutuelinkeinopiireihin tulisi korvata työvoima- ja elinkeinokeskuksilla. Saman momentin toisessa virkkeessä säädetään, että suoramyynnin viitemäärää vahvistettaessa otetaan perustaksi tilalta kahden edellisen kalenterivuoden aikana kulutukseen toimitetuista maitomääristä suurempi. Virke on menettänyt merkityksensä jäsenyysajan kuluessa ja se tulisikin poistaa.

Uusi komission asetus (EY) N:o 1392/2001 maito- ja maitotuotealan lisämaksusta annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3950/92 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä on annettu 9 päivänä heinäkuuta 2001. Se tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 2002. Asetuksen 8 artiklassa määritellään kullekin EY:n jäsenvaltiolle viivästyskorko, jos tuottaja laiminlyö lisämaksun suorittamisen. Artikla määrittelee Suomessa lisämaksun viivästyskoroksi kolmen kuukauden Euribor-koron lisättynä yhdellä prosenttiyksiköllä. Maitokiintiölain 8 §:n viittaus Suomen Pankin vuosittain vahvistamaan viivästyskorkoon on tarpeeton ja se tulisikin poistaa.

Suomi on siirtynyt Euroopan talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen, jossa 12 EY:n jäsenvaltiolla on yhteinen valuuttajärjestelmä. Euron käyttöön ottamisesta on annettu kaksi neuvoston asetusta, jotka ovat Suomessa sellaisenaan sovellettavaa lainsäädäntöä. Euron käyttöönotosta annetussa neuvoston asetuksessa (EY) N:o 974/98 säädetään muun muassa euron lopullisesta käyttöönotosta. Asetuksen mukaan siirtymäkauden päättyessä 31 päivänä joulukuuta 2001 viittauksia kansallisiin valuuttayksiköihin voimassa olevista säädöksistä pidetään viittauksina euroon niiden vaihtokurssien mukaisesti, jotka on euroa käyttöön otettaessa vahvistettu. Euron käyttöön ottavien jäsenvaltioiden valuuttojen välisistä muuntokursseista annetussa neuvoston asetuksessa (EY) N:o 2866/98 markan lopulliseksi euromuuntokurssiksi vahvistettiin 5,94573.

Suomen lainsäädännössä esiintyvät markkaa koskevat viittaukset merkitsevät vuoden 2002 alusta ilman eri toimenpiteitä vaihtokurssin mukaan laskettavaa euromäärää, eikä lainsäädäntöön sisältyvien markkamäärien muuntaminen euroiksi ole oikeudellisesti välttämätöntä. Maitokiintiölain 8 §:ssä oleva viittaus lisämaksun 20 markan minimimäärään on vanhentunut, joten se ehdotetaan poistettavaksi.

2. Esityksen vaikutukset

Esityksellä ei ole valtiontaloudellisia tai organisatorisia vaikutuksia. Esityksellä ei ole ympäristövaikutuksia.

3. Asian valmistelu

Eduskunta on vastauksessaan 4 päivänä joulukuuta 2001 ilmoittanut hylänneensä hallituksen esityksen laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain kumoamisesta (HE 139/2001vp; EV 194/2001 vp).

Maa- ja metsätalousvaliokunta on mietinnössään (MmVM 13/2001 vp) kiinnittänyt huomiota siihen, että maitokiintiölain säännökset ovat eräiltä osin vanhentuneet ja ne olisi syytä saattaa ajan tasalle. Valiokunta piti tärkeänä, että hallitus antaa pikaisesti tätä tarkoittavan esityksen eduskunnalle.

Lakiehdotus on valmisteltu maa- ja metsätalousministeriössä virkatyönä.

4. Voimaantulo

Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu.

Edellä esitetyn perusteella annetaan Eduskunnan hyväksyttäväksi seuraava lakiehdotus:

Lakiehdotus

Laki Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja 8 §:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan 17 päivänä maaliskuuta 1995 Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain (355/1995) 6 §:n 1 momentti ja 8 §, sellaisena kuin niistä 8 § on osaksi muutettuna laissa 550/1997 seuraavasti:

6 §
Suoramyynnin viitemäärä

Työvoima- ja elinkeinokeskus vahvistaa hakemuksesta tilakohtaisen viitemäärän tuottajalle, joka myy maitoa tai maitomäärää vastaavia tuotteita suoraan kulutukseen.


8 §
Lisämaksun laiminlyönti

Jollei maksuvelvollinen ole oma-aloitteisesti suorittanut maidon viitemäärän ylittämisestä menevää lisämaksua tai jos maksua on suoritettu liian vähän, maksettavaan määrään lisätään maito- ja maitotuotealan lisämaksusta annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3950/92 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä annetun komission asetuksen (EY) N:o 1392/2001 8 artiklan mukainen viivästyskorko.

Suorittamatta jääneen lisämaksun perimisessä on soveltuvin osin noudatettava, mitä verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetussa laissa (367/1961) ja sen nojalla on säädetty.


Tämä laki tulee voimaan päivänä kuuta 2002.


Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 2002

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Ministeri
Jan-Erik Enestam

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.