Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry esitykseen

Puutteelliset hakuehdot

HE 298/1992
Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi vuoden 1993 alusta voimaan tulevaa kuntien kulttuuritoiminnasta annettua lakia siten, että mahdollistetaan veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovarojen käyttö lain mukaisiin valtionosuuksiin ja -avustuksiin vuonna 1993.

Esitys liittyy valtion vuoden 1993 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 1993 alusta ja olemaan voimassa vuoden 1993 loppuun.


PERUSTELUT

1. Nykyinen tilanne ja ehdotetut muutokset

Vuoden 1993 alusta voimaan tulevan kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain (728/92) mukaiset valtionosuudet ja -avustukset suoritetaan valtion talousarviossa olevista yleisistä budjettimäärärahoista. Valtioneuvosto on 14 päivänä lokakuuta 1992 tehnyt periaatepäätöksen, jolla veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovarojen käyttöä tieteen, taiteen, urheilun ja liikuntakasvatustyön sekä nuorisokasvatustyön tukemiseen supistetaan vuonna 1993 eduskunnalle annettuun talousarvioesitykseen verrattuna 100 miljoonalla markalla. Tällöin voidaan siirtää valtion lakisääteisiä menoja veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroista rahoitettaviksi.

Esitys sisältää kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain muuttamisen väliaikaisesti siten, että lain mukaisiin valtionosuuksiin ja -avustuksiin voidaan käyttää myös veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroja.

2. Asian valmistelu

Esitys on valmisteltu virkamiestyönä opetusministeriössä.

3. Esityksen taloudelliset vaikutukset

Hallituksen esityksessä valtion vuoden 1993 talousarvioesitykseksi on momentille 29.96.30 (Valtionosuus ja -avustus kuntien kulttuuritoimintaan) esitetty 47,6 miljoonan markan määräraha.

Esitys mahdollistaa veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovarojen käyttämisen valtionosuuksiin ja -avustuksiin, jolloin edellä mainitulta momentilta voidaan säästää vastaava määräraha.

4. Voimaantulo

Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan 1 päivänä tammikuuta 1993 ja olemaan voimassa vuoden 1993 loppuun.

Edellä esitetyn perusteella annetaan Eduskunnan hyväksyttäväksi seuraava lakiehdotus:

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

lisätään väliaikaisesti kuntien kulttuuritoiminnasta 3 päivänä elokuuta 1992 annettuun lakiin (728/92) uusi 3 a § seuraavasti:

3 a §

Tässä laissa tarkoitettuihin valtionosuuksiin ja -avustuksiin voidaan käyttää myös veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroja.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1993 ja on voimassa 31 päivään joulukuuta 1993.


Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 1992

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Ministeri
Tytti Isohookana-Asunmaa

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.